Cara Buat Karipap Pusing
By My Side Lyrics
Doh karipap pusing ni kena buat dua jenis, satu dicampur dengan air garam dan satu lagi di campurkan dengan minyak panas atau mentega panas. First bahagikan tepung kepada 2. Guna sukatan yang betul. Ini penting, sebelum mula menguli pastikan sukatan bahan adalah betul.
Sedap betul karipap pusing mak lang nie. Bahagikan doh a kepada 6 bahagian dan doh b kepada 6 bahagian juga (jika mahu buat 4 set pun boleh). Cara penyediaan inti karipap pusing : Tumis lada kisar dengan serbuk kari. Kemudian, masukkan ayam cincang, daun kari dan keledek. Masukkan air sedikit demi sedikit sampai. Resepi doh tepung karipap pusing 400gm tepung gandum 200gm air 1 sudu besar garam resepi doh marjerin marjerin 400gm tepung gandum 200gm marjerin pelangi elok guna t. Satukan semua bahan dan sebatikan. Masukkan air sedikit demi sedikit sehingga doh tidak lekat di tangan.
Belum ada Komentar untuk "Cara Buat Karipap Pusing"
Posting Komentar